De Ajax Marsch

Vandaag was het dan zover. Na weken van intensieve voorbereiding vond vandaag in de binnenstad de demonstratie plaats voor de terugkeer van het echte logo. Zo’n demonstratie heeft nog heel wat voeten in de aarde. Officiële aanvraag indienen, route bepalen, eigen ordedienst regelen, rekening houden met de eisen/wensen van de gemeente en politie en zorgen dat er een mooie groep op de been is om de actie kracht bij te zetten. Na een perfect draaiboek te hebben ingeleverd kregen we afgelopen week definitief groen licht en zodoende werd er afgelopen zaterdag om 13.30 uur op het Waterlooplein verzameld. Een kleine groep ging alvast vooruit naar de Dam om ervoor te zorgen dat het kroonjuweel, de beeltenis van het echte logo (1600 vierkante meter groot), over de gehele Dam kon worden uitgerold.

 

Om 14.00 uur vertrok de stoet met honderden Ajacieden van het Waterlooplein naar de Dam. Onderweg werden de Blauwbrug, de Amstel, de Munt en het Rokin aangedaan. Onwetende toeristen keken vol bewondering naar het grote gezelschap dat met luid gezang naar de Dam trok. Na een klein half uurtje kwam de hele groep aan op de Dam, waar de jongens die daar klaar stonden met het megadoek deze in al zijn glorie ontrolden. Alle Ajacieden gingen vervolgens in één groot vierkant om het doek staan, waarna de woordvoerder van de werkgroep nog één keer aan alle aanwezigen duidelijk maakte waarom deze campagne op touw is gezet. Om zijn woorden extra kracht bij te zetten werden er nog flyers, stickers en posters uitgedeeld. Tot slot werden er tientallen ballen (met het echte logo erop) uitgedeeld aan de jongst aanwezige Ajacieden, zodat zij later kunnen zeggen dat zij zijn opgegroeid met het echte logo.

 

Ajaxmarch-0020 Ajaxmarch-0046

 

Via dit bericht wil de werkgroep iedereen bedanken die deze Ajax Marsch tot een succes heeft gemaakt. De bereidwilligheid van de gemeente en ordehandhavers om ons dit podium te geven, de jongens die het tekst- en megadoek hebben gemaakt, de fanshop die bijna kosteloos 76 voetballen heeft geschonken, de vele vrijwilligers die elk uur van hun vrije tijd erin hebben gestoken, de ordedienst die ervoor heeft gezorgd dat de hele demonstratie zonder ook maar één wanklank is verlopen (!), de verbaasde tramgangers die opeens met ‘onbepaalde vertraging’ te maken kregen en natuurlijk alle Ajacieden die deze Marsch tot een succes hebben gemaakt. Eén iemand willen we in het bijzonder bedanken en dat is Theo, onze (stiekem toch niet) gepensioneerde steward die keer op keer laat zien een echte te zijn.

 

We zijn er echter nog niet, maar als we als Ajacieden hetzelfde enthousiasme en dezelfde toewijding aan de dag blijven leggen als we vandaag hebben getoond, dan lijkt het een kwestie van tijd voordat we het echte logo weer op onze borst kunnen dragen.

 

Vandaag schijnt er ook nog een feestje te zijn. Maar dat is logisch!

 

Ajaxmarch-0002 Ajaxmarch-0026