12 april 2014 – Mars ‘Geef Ajax Z’n Gezicht Terug!’

Het zijn drukke weken voor de Ajacied. Midweekse speelrondes, bekerfinales en naderende kampioenschappen zijn aan de orde van de dag. Daarnaast blijven we onverminderd doorgaan met de actie ‘Geef Ajax Z’n Gezicht Terug!’. Tegen F.C. Twente viel er een klassiek Ajax-shirt te bewonderen op de F-Side met het echte logo trots op de borst en afgelopen woensdag tegen RKC waren de posters en het uitdoek van ‘Geef Ajax Z’n Gezicht Terug!’ ook weer vol in beeld. Voor de volgende geplande actie hebben we van gemeente en politie groen licht gekregen: op 12 april gaan we een mars houden in de binnenstad ter bevordering van de terugkeer van het echte logo. De gemeente duidt zoiets officieel aan als ‘manifestatie’ of ‘optocht’, maar laten wij trouw blijven aan ons clublied en het omschrijven als een ‘Ajax-mars(ch)’.

Met deze mars willen we meer exposure creëren voor de campagne, zowel bij de Amsterdammer op de straat als bij de landelijke media. We willen laten zien dat deze campagne breed wordt gedragen onder de supporters en de terugkeer van het echte logo niet slechts een wens is van enkele groeperingen binnen Ajax. We willen laten zien dat wij een serieus te nemen organisatie zijn die de achterban kan mobiliseren, een groot evenement kan organiseren en deze operatie in goede banen kan leiden. Hierbij willen wij ten strengste benadrukken dat vuurwerk verboden is.

In de middag wordt er verzameld op het Waterlooplein. Vanaf het  Waterlooplein zal koers worden gezet naar de Dam, via de Blauwbrug, de Amstel, de Munt en het Rokin. Om de mars in goede banen te leiden zal er een ordedienst van eigen jongens aanwezig zijn. Volg de aanwijzingen van de ordedienst te allen tijde op. Zij zijn er niet voor niets! Aan het eind van de mars op de Dam zullen flyers en stickers worden uitgedeeld aan omstanders en sympathisanten en zal nog een laatste keer aandacht worden gevraagd voor de actie. Na het officiële einde willen we elke deelnemer vragen om rustig de Dam te verlaten (en gezellig naar één van de vele kroegen in het Centrum te gaan om daar nog even na te praten over de mars).

Zorg voor een positieve insteek deze dag en volg de aanwijzingen van de ordedienst op, dan maken we er een onvergetelijke middag van.

Meer info volgt…