Nieuws van de Werkgroep (deel 2)

Het is alweer een tijdje geleden dat wij jullie een update hebben gegeven. Inmiddels hebben we de nodige acties achter de rug. Zo waren er weer enkele sfeeracties voor terugkeer van het echte logo in het stadion te bewonderen, was metrohalte Strandvliet door een mysterieus collectief ineens volgeplakt met posters en is er gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om posters op te halen in het honk voorafgaand aan Ajax – Cambuur. Een bedankje naar het Supportershome is trouwens hier wel op zijn plaats, want zij stelden niet alleen de ruimte beschikbaar, maar droegen ook 50% van de kosten van de laatste bestelling posters!

Als werkgroep komen we zo’n één keer per week bijeen in het honk. We bekijken dan per thema hoe de stand van zaken is. De acties van de sfeergroep zijn voor andere Ajacieden het meest zichtbaar natuurlijk. De megadoeken in het stadion zullen niemand ontgaan zijn en ook de posters in de stad, bij RTL Late Night en zelfs bij het bezoek van Obama aan het Rijksmuseum waren de afgelopen weken niet te missen. De werkzaamheden van de mediagroep zijn ook goed te volgen voor Ajacieden. De website is up-to-date, we hebben bijna 20.000 likes op onze Facebookpagina en op Twitter gaan we ook richting de 2000 volgers. Mochten jullie zelf content hebben voor de website of de social media, neem dan contact op met de beheerders en die zullen, mits het een waardevolle toevoeging is, de belangrijkste foto’s en teksten dan gaan plaatsen. De werkzaamheden van de lobbygroep zijn misschien wat minder goed te zien met het blote oog, maar neem maar van ons aan dat ook hier geweldig veel werk in gaat zitten. In eerste instantie was het doel om elke groepering achter ‘Geef Ajax Z’n Gezicht Terug!’ te krijgen en nu dat is gelukt wordt de horizon verbreed. Op dit moment wordt er gekeken naar steun binnen de club, of dat nu van spelers, bestuurders, leden of directie is; iedereen hebben we nodig bij het verwezenlijken van dit doel.

Verder willen we iedereen die op zijn of haar eigen manier invulling geeft aan ‘Geef Ajax Z’n Gezicht Terug!’ bedanken. Elke vorm van publiciteit is welkom wat dat betreft. We willen hierbij wel de kanttekening plaatsen dat acties, artikelen en/of films die niet van tevoren met de werkgroep zijn doorgesproken ook kunnen leiden tot verwarring of onbegrip en onbedoeld ook misschien tot het blokkeren van de campagne. Sein de werkgroep (via de bekende jongens of via social media) daarom even in voordat er een actie plaatsvindt of een artikel wordt gepubliceerd.

Tot slot willen we jullie vragen om 12 april 2014 even vrij te houden. Op deze datum willen we een volgende actie gaan houden waarbij we ieders hulp kunnen gebruiken.